وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده چگونه است؟بررسی آینده دار ترین ارزهای دیجیتال

وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده چگونه است؟بررسی آینده دار ترین ارزهای دیجیتال

همان‌ط‌ور ‌که ‌می‌دانید، ارز دیجیتال هر ارزی است که منحصراً به‌صورت الکترونیکی در دسترس است. نسخه‌های الکترونیکی ارز در‌حال‌حاضر بر سیستم‌های مالی اکثر کشورها تسلط دارند. چیزی که ارز دیجیتال را از ارز الکترونیکی که از قبل در حساب‌های بانکی وجود داشت متمایز می‌کند، این است که ارز دیجیتال هرگز شکل فیزیکی به‌خود نمی‌گیرد. شما می‌توانید همین الان به یک دستگاه خودپرداز بروید و به‌راحتی رکورد الکترونیکی موجودی ارز خود را به وجه‌نقد فیزیکی تبدیل کنید. اما ارز دیجیتال هرگز از یک شبکه کامپیوتری خارج نمی‌شود و منحصراً از‌طریق ابزارهای دیجیتال مبادله می‌شود. ارز دیجیتال این پتانسیل را دارد که طرز تفکر جامعه در‌مورد پول را کاملاً تغییر دهد. ظهور بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH) و هزاران ارز دیجیتال دیگر که فقط به شکل الکترونیکی وجود دارند، بانک‌های مرکزی جهانی را به تحقیق درباره نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال ملی سوق داده است. وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده موضوعی است که در این مقاله درباره‌ی آن صحبت خواهیم کرد.

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی تکنوتا در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال نگارش آن ندارد.

معرفی ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال نوعی پول غیر‌فیزیکی است (یعنی با اسکناس و سکه نشان داده نمی‌شود) و ویژگی‌هایی مشابه سکه‌های واقعی دارد؛ اما کاملاً دیجیتالی است. ارز دیجیتال از‌طریق کد و نمایش دیجیتال وجود دارد و می‌تواند از طریق رایانه یا یک پلتفرم آنلاین به‌طور آنی معامله شود. این ویژگی‌ها  به کاربران امکان انتقال مالکیت بدون مرز را می‌دهد. کاربران ایرانی برای مبادله انواع ارز دیجیتال به خدمات بهترین بروکر برای ایرانیان نیاز دارند. برای استفاده از خدمات بروکرها، باید در آن‌ها حساب کاربری ایجاد کنید. در انتخاب بروکر باید معیارهایی مانند اعتبار بین‌المللی و برخورداری از پلتفرم کاربردپسند را مد‌نظر قرار داد.

در‌حالی‌که ارزهای دیجیتال از بسیاری جهات به انواع سنتی ارز شباهت دارند، از‌نظر نحوه عملکرد با آن‌ها متفاوت هستند. یک ارز دیجیتال با دارایی‌هایی مانند ذخایر طلا یا موارد مشابه پشتیبانی نمی‌شود. به‌همین‌ترتیب، هیچ مرجع دولتی یا بانکی بر آن نظارت نمی‌کند. بنابراین، ارزش و نحوه عملکرد آن کاملاً توسط حوزه عمومی و یا خالق آن کنترل می‌شود، به این معنی که موفقیت و ارزش آن کاملاً خارج از چنگال یک مرجع متمرکز است. این امر برای بسیاری از افرادی که به‌دنبال خرید و سرمایه‌گذاری هستند، بدون اینکه تحت‌ حمایت بانک قرار گیرند، چشم‌انداز مطلوبی است. افراد می‌توانند نقل‌و‌انتقالات مالی خود را به‌صورت ناشناس انجام دهند و امور مالی خود را واقعاً محرمانه نگه دارند. چشم‌انداز وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده بسیار روشن‌ به‌نظر می‌رسد؛ چرا‌که ارزهای رمزپایه مبتنی‌بر بلاک‌چین جایگزینی برای سیستم‌های سنتی پول مانند فیات هستند.

معرفی ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال از گذشته تا به امروز

بسیاری از کارشناسان برای پیش‌بینی وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده، به روندهای گذشته آن‌ها توجه می‌کنند. برای مثال، برای پیش‌بینی وضعیت و قیمت آینده ارز دیجیتال هگز، به تجزیه‌وتحلیل داده‌های تاریخی مرتبط با آن می‌پردازند. مثلا روند قیمت آن از سال ۲۰۱۹، یعنی از زمان ایجاد این رمز ارز را تحلیل می‌کنند و الگوها را برای پیش‌بینی قیمت آینده آن مورد استفاده قرار می‌دهند.

ما نیز پیش از بیان احتمالات درباره‌ی وضعیت آینده‌، به بررسی وضعیت ارزهای دیجیتال از گذشته تا به امروز می‌پردازیم.

در‌حالی‌که تاریخچه ارزهای دیجیتال ممکن است نسبتا کوتاه باشد، اما یکی از جذاب‌ترین داستان‌های قرن بیست‌و‌یکم است. مفهوم ارز دیجیتال، حدود ۴۰ سال است که وجود داشته و این ایده، در سال ۲۰۰۹ از‌طریق ایجاد بیت‌کوین پیاده‌سازی شد. اگرچه تاریخچه رمز ارز به تلاش‌های اولیه برای آن در سال ۱۹۸۳ برمی‌گردد که راه را برای توسعه ارزهای دیجیتال مختلف مانند بیت‌کوین هموار کرد. در آن سال، دیوید چاوم، رمزنگار آمریکایی، ایده پول الکترونیکی رمزنگاری شده به نام eCash را به‌وجود آورد. دو سال بعد، او آن را از‌طریق DigiCash اجرا کرد. این پایه و اساس ارزهای دیجیتال را ایجاد کرد. هدف DigiCash، ناشناس بودن تراکنش‌های نقدی در دنیای دیجیتال با استفاده از تکنیک‌های رمزنگاری بود.

با وجود فناوری نوآورانه، DigiCash به‌دلیل چالش‌های نظارتی و فقدان زیرساخت برای پرداخت‌های دیجیتال در آن زمان، برای به‌دست آوردن پذیرش گسترده نا‌موفق بود. این شرکت در نهایت در سال ۱۹۹۸ اعلام ورشکستگی کرد. در همان سال، وی دای، دانشمند کامپیوتر، «B-Money» را پیشنهاد کرد؛ مفهومی نظری برای یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز. این مفهوم به یک ایده مهم برای کل تاریخ ارزهای دیجیتال تبدیل شد. B-Money سیستم ارزی را تصور می‌کرد که در آن صدور پول و تأیید تراکنش‌ها به جای کنترل توسط یک مقام مرکزی، بین افراد شبکه پخش می‌شد. پیشنهاد استفاده از رمزگذاری و امضای دیجیتال برای ایمن و قابل‌اعتماد کردن تراکنش‌ها بدون اتکا به واسطه‌ها است. حتی با‌وجود اینکه B-Money هرگز به یک سیستم واقعی و کاربردی تبدیل نشد، اما سهم آن بینش‌های ارزشمندی را برای ارزهای دیجیتال غیرمتمرکزی مانند بیت‌کوین ارائه کرد.

راه‌اندازی بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹ یک رویداد مهم در تاریخ ارزهای دیجیتال بود، زیرا اولین رمز‌ارز غیرمتمرکز است. به‌لطف فناوری بلاک‌چین، این دارایی، مفهومی نوآورانه را معرفی کرد که به افراد امکان می‌دهد مستقیماً و بدون نیاز به واسطه‌هایی مانند بانک‌ها یا مؤسسات مالی، تراکنش‌های خود را انجام دهند. در کنار بیت‌کوین، ارزهای دیجیتال جایگزین متعددی (آلت کوین) ایجاد شد. این آلت‌کوین‌ها با مکانیسم‌های اجماع مختلف، اندازه بلوک، سرعت تراکنش و ویژگی‌های حفظ حریم خصوصی، با هدف ایجاد جایگاه خود در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد شدند. سال‌های بین ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷، زمانی بود که بازار کریپتو رشد کرد و فناوری بلاک‌چین شروع‌به تکان دادن همه‌چیز در زمینه‌های مختلف کرد. در سال ۲۰۱۸، بریتانیا گزارش نهایی را در‌مورد یک مطالعه سفارشی در مورد ارزهای دیجیتال و تأثیر بالقوه آن‌ها بر اقتصاد بریتانیا منتشر کرد.

در سال ۲۰۲۱، السالوادور اولین کشوری شد که پس از تصویب پارلمانش با ۶۲ رای از ۸۴ رای، بیت‌کوین را به‌طور رسمی به‌عنوان ارز قانونی طبقه‌بندی کرد. مانند سایر صنایع، همه‌گیری COVID-19 بر تاریخ ارزهای دیجیتال تأثیر گذاشت و به‌ویژه باعث افزایش علاقه به بازار ارزهای دیجیتال شد.

عدم اطمینان اقتصادی در بازارهای مالی سنتی، بسیاری از سرمایه‌گذاران را بر آن داشت تا به ارزهای دیجیتال به‌عنوان محافظی در برابر تورم و کاهش ارزش پول روی‌آورند. این علاقه به افزایش حجم معاملات و قیمت‌ها در‌طول همه‌گیری کمک کرد. در‌واقع، قیمت بیت‌کوین در سال ۲۰۲۰ ۳۰۰ درصد افزایش یافت. در‌حالی‌که به‌نظر می‌رسید بازار ارزهای دیجیتال در‌طول همه‌گیری رونق دارد، دوره‌ای از افول وجود داشت که به‌عنوان «زمستان رمزنگاری» شناخته می‌شد. این باعث افت قیمت قابل‌توجهی در ارزهای رمزنگاری شده محبوب، از جمله بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، کاردانو (ADA) و XRP شد. برای‌مثال، بیت کوین بیش از ۵۵ درصد کاهش را تجربه کرد. این کاهش‌ها به‌دلیل اقدامات فدرال رزرو آغاز شد که به شدت نرخ‌های بهره را در ‌واکنش‌ به تورم ایالات‌متحده افزایش داد. این اقدام، سرمایه‌گذاران را بر ‌آن داشت تا دارایی‌های پرخطر مانند ارزهای دیجیتال و سهام را بفروشند.

در‌حال‌حاضر بازار ارزهای دیجیتال، بازاری پر‌نوسان، اما بسیار محبوب است. افراد زیادی ریسک می‌کنند و روی آینده ارزهای دیجیتال معتبر، مانند آینده ارز دیجیتال هولو سرمایه‌گذاری می‌کنند. ارزهایی در بازار مورد‌ استقبال قرار می‌گیرند که بر ‌اساس تحلیل‌ها آینده روند رو به رشدی داشته باشند. یکی‌از این رمز ارزها، رمز ارز هولو است. ارز هولو معماری منحصر‌به‌فردی دارد، زیرا پلتفرم هولوچین روی فناوری بلاک‌چین سنتی اجرا نمی‌شود.

ارزهای دیجیتال از گذشته تا به امروز

پیش‌بینی وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده

منشأ ارزهای رمزنگاری شده را به‌سادگی می‌توان ردیابی کرد، اما چه‌چیزی پیش روی صنعت دارایی‌های دیجیتال است؟

با نگاهی به تاریخچه ارزهای دیجیتال، با‌گسترش درگاه‌های پرداخت، می‌توانیم انتظار استفاده از رمز ارز در تراکنش‌های روزمره را داشته باشیم. این روند با پذیرش فزاینده ارزهای دیجیتال به‌عنوان جایگزینی برای روش‌های پرداخت سنتی هماهنگ است. همچنین از دیگر نکاتی که مهم است این است که بدانید فارکس چیست ؟

می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که صنایع بیشتری راه‌حل‌های ارزهای دیجیتال را بررسی و اجرا کنند. از املاک و مستغلات گرفته تا مراقبت‌های بهداشتی، بخش‌ها در سراسر اقتصاد مزایای بالقوه فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال را برای ساده‌سازی فرآیندها، افزایش امنیت و کاهش هزینه‌ها تشخیص می‌دهند. انتظار می‌رود درآمد بازار کریپتو دارای نرخ رشد سالانه ۸.۶۲ درصد باشد.

در آینده، احتمالاً شاهد نوآوری‌های بیشتری در فناوری استخراج خواهیم بود. پیش‌بینی می‌شود فناوری‌های جدید انرژی کمتری مصرف کنند و دوستدار محیط زیست باشند.

نگرانی‌های زیست‌محیطی کنونی مربوط به ارزهای دیجیتال عمدتاً از طبیعت انرژی‌بر فرآیندهای استخراج خاص ناشی می‌شود، به‌ویژه آن‌هایی که با مکانیسم‌های اجماع اثبات کار (PoW) مرتبط هستند. استخراج PoW، که توسط بیت‌کوین و بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود، به قدرت محاسباتی قابل‌توجهی نیاز دارد که منجر‌به مصرف بالای برق و انتشار کربن می‌شود.

همچنین با بلوغ بازار ارزهای دیجیتال، می‌توانیم انتظار چارچوب‌های نظارتی شفاف‌تری داشته باشیم. این ممکن است به ایجاد ثبات و مشروعیت بسیار مورد نیاز صنعت کمک کند و سرمایه‌گذاران و مؤسسات بیشتری را به مشارکت تشویق کند. در‌نهایت، پیش‌بینی وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده خوش‌بینانه است و کمتر کسی احتمال افت این ارزها و کاهش استقبال از کاربردهای آن‌ها را می‌دهد.

سخن پایانی

همان‌طور‌ که گفتیم با درک منشأ ارزهای رمزنگاری شده، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که این نوآوری مالی با فناوری‌ها، برنامه‌های کاربردی و امکانات جدیدی که هنوز کشف نشده‌اند، ادامه یابد. چشم‌انداز وضعیت ارزهای دیجیتال در آینده از دیدگاه اکثر کارشناسان روشن و رو‌به‌رشد برآورد می‌شود. با‌این‌وجود، بازار امروزی ارزهای دیجیتال یک بازار بسیار پر‌نوسان و پر‌ریسک است. بنابراین، نباید با عجله و بدون آگاهی کافی به این بازار ورود کرد. توصیه می‌کنیم پیش‌از ورود به این بازار، ابتدا مطالعه و تحقیقات کافی را انجام دهید و سپس با در‌نظر گرفتن مدیریت ریسک، با احتیاط به بازار ارزهای دیجیتال وارد شوید. 

بخش معرفی
تکنوتا به عنوان رسانه ای تاثیرگذار و پرمخاطب فرصت های بی نظیری را برای برندها فراهم کرده است.