اینترنت ماهواره‌ای چیست و چگونه کار می‌کند؟

اینترنت ماهواره‌ای چیست و چگونه کار می‌کند؟

امروزه بسیاری از افراد آرزوی این را دارند که فارغ از هر مکانی آزادانه بتوانند از اینترنت برای کار، یادگیری یا سرگرمی خود به ره ببرند. با کمک اینترنتی ماهواره‌ای این آرزو محقق گشت. همانطور که حدس می‌زنید، این اینترنت از توان فضایی بسیار بالایی برای ارائه دسترسی به اینترنت برخوردار خواهد بود. سوالی که ممکن است ایجاد شود آن است که چه چیزی موجب شده تا اینترنت ماهواره‌ای ارزش فوق العاده‌ای را به دست آورد یا اینکه اصلاً از چه مزایایی برخوردار است؟ پاسخ این سوالات را قرار است در مقاله امروز بگنجانیم و به بررسی آنها بپردازیم.

شناخت کامل اینترنت ماهواره‌ای

اینترنت ماهواره‌ای به قابلیت دریافت و انتقال داده‌ها از دیش‌ ماهواره‌های کوچک در سطح زمین و ارتباط با ماهواره‌های مخصوص موجود در فضا گفته می‌شود. ماهواره موجود در فضا نیز داده‌ها را در محل روی زمین به نام مرکز عملیات شبکه مبادله می‌نماید. بنابراین تمام ارتباطات ایجاد شده از دیش ماهواره به ماهواره فضایی پیش از آنکه به اینترنت برسد، از میان ناک جریان می‌یابد.

لازم به ذکر است که محل ماهواره‌ای که در فضا مورد استفاده است، به صورت ثابت بوده و سرعت چرخش آن با سرعت چرخش زمین در مدار خود یکسان است. به طور کلی اینترنت ماهواره‌ای اینترنتی بی‌سیم است که از ماهواره‌هایی که به دور زمین می‌چرخند، منعکس می‌شوند. این نوع اینترنت بسیار متفاوت‌تر از خدمات اینترنت زمینی مانند اینترنت کابلی یا dsl است که داده‌ها را ز طریق سیم منتقل می‌نماید.

مزایای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای

حال که با این نوع اینترنت آشنا شدید وقت پرداختن به جزئیات آن خواهد بود. این فناوری پیشرفته به راستی دارای چه مزایایی است؟ در ادامه بررسی آنها می‌پردازیم.

عدم نیاز به دکل مخابراتی و کابل کشی در مناطق دور افتاده

از مزایای بزرگ و بی‌نظیر اینترنت ماهواره‌ای، اتصال بی‌وقفه آن است. اینترنت‌های کابلی یا adsl به یک اتصال فیزیکی از طریق کابل یا خطوط تلفن متکی هستند. درحالی‌که فناوری جدید ماهواره‌ای، شما را از شر این سیم‌ها خلاص خواهد کرد. این ویژگی مناسب کاربرانی بوده که در مناطق دور افتاده همانند روستاهای کوهستانی سکونت دارند و در آن مکان روش‌های سنتی اینترنت هم در دسترس نخواهد بود.

اینترنت ماهواره‌ای

اتصالی آسان و راحت

سرعت پایین اینترنت بستر تلفن می‌تواند به ترین دلیل برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای باشد. نسل جدید اینترنت در این زمینه دست بسیار پر قدرتی دارد. بسیاری از راهکارهای اینترنت قدیمی بر بستر تلفن حتی با وب‌گردی ساده هم مشکل دارند، اما تکنولوژی جدید می‌تواند به سرعت دانلودی برسد که برای پخش اینترنت بدون گیر کردن هم کافی است. با یک اتصال و یا به کارگیری اینترنت ماهواره‌ای خوب می‌توان فایل‌های حجیم را به سرعت دانلود نمود، ویدیوهایی با رزولوشن بالا را پخش کرد. همچنین مکالمات ویدیویی و وبگردی بدون تاخیر را تجربه نمود.

ثبات و پایداری به تر

در مناطق دور افتاده اتصال با خط تلفن ممکن است پایداری ضعیفی داشته باشد. همچنین برقراری یک اتصال دائمی در این مناطق چالش فراوانی را به همراه خواهد داشت، اما دیگر با اینترنت ماهواره‌ای خبری از این مشکلات نیست. این مزیت بدان معناست که دیگر نباید نگران اتصال و قطع شدن ارتباطات هر چند دقیقه یک بار شد. از طرفی دیگر اینترنت‌های سنتی به طور کلی به تعدادی کابل و زیرساخت‌های زمینی احتیاج دارند.

در مقابل اینترنت ماهواره‌ای رویکرد خیلی ساده‌تری داشته و به تجهیزات کمتری روی زمین احتیاج دارد. همین ویژگی موجب شده تا اینترنت ماهواره‌ای در مناطق دور دست که شرایط آب و هوایی مشکل سازی هم دارند، عملکرد به تری از خود نشان دهد. نکته جالب توجه آنکه با این اینترنت می‌توان از تجهیزات زمینی همچنین خطر قطعی هم جلوگیری نمود.

ارائه امنیت به تر

شاید ذکر این نکته کمی تعجب برانگیز باشد، اما اینترنت ماهواره‌ای مزیت شگفت انگیزی در زمینه امنیت ارائه خواهد داد. برای درک به تر این موضوع باید بدانید که adsl اتصال خود را بین اعداد زیادی از کاربران به اشتراک گذاشته، اما تکنولوژی جدیدترین اینترنت ماهواره‌ای، یک اتصال اختصاصی به وب را برای شما فراهم می‌آورد. این ویژگی منحصر به ‎فرد خطر اختلالات را به حداقل رسانده، همچنین با کمک آن امنیت به تری در برابر حملات سایبری به دست خواهید آورد. چرا که اینترنت ماهواره از فناوری رمزنگاری استفاده کرده و این کار داده‌های حساس شما را به کدهای غیر قابل خواندن تبدیل می‌کند.

نحوه عملکرد اینترنت ماهواره‌ای

به طور قطع شما برای انجام کارهایی نظیر ارسال ایمیل و دانلود نیاز به اتصال به اینترنت دارید. درخواست شما به مرکز isp و ماهواره‌های فضایی منتقل می‌گردد. ماهواره موجود در فضا سیگنال مورد نیاز برای انتقال را به دیش خانگی و آنتن مودم منتقل می‌کند. مودم هم برای پاسخگویی به درخواست شما سیگنال را به رایانه یا موبایل ارسال می‌نماید. اینترنت یا هر شبکه خصوصی به مرکز عملیات شبکه متصل است. ماهواره‌های در حال گردش اطلاعات دریافتی و ارسالی را در ارتباط با همین مرکز دریافت خواهند کرد.

 به عبارت ساده‌تر NOC یکی از شبکه‌هایی است که به اینترنت متصل بوده و اطلاعات را به ماهواره می‌فرستد. همه ارتباطات داده‌ای در اینترنت ماهواره شبیه به اتصال دهنده‌های زمینی هستند بعد از پیکربندی صحیح شما همانند سرویس‌های داده منظم به اینترنت متصل شده و دیگر نیاز به خرید اینترنت وایرلس هم نخواهید داشت. نحوه عملکرد یا استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در آموزش Network+ به خوبی توضیح داده می‌شود.

تجهیزات مورد نیاز در راه‌اندازی اینترنت ماهواره ای

برای نصب و راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای، به سه جزء اصلی نیاز است. این موارد شامل ماهواره فضایی بر اساس سرعت چرخش زمین یا ماهواره زمینه ثابت، ماهواره آنتن در خانه یا محل کار و یک روتر می‌گردد. به وسیله این تجهیزات می‌توان به اینترنت نامحدود خانگی دست پیدا کرد. فقط باید از یک شرکت که عرضه کننده خدمات اینترنت ماهواره‌ای بوده، سرویس مورد نظر را تهیه نمود. سرویس اینترنت ماهواره همانند دیگر سرویس‌های اینترنت در سرعت‌ها و بسته‌های مختلفی عرضه می‌گردند.

 با توجه به اینکه در این سرویس برای اتصال به اینترنت به یک روتر و دیش ماهواره نیاز است، دسترسی به این اینترنت برای موبایل با اینترنت سیم کارت امکان‌پذیر نیست. تنها با یک روتر و یک دیش ماهواره مشکل حل خواهد شد. تجهیزات مورد نظر برای اتصال به اینترنت ماهواره‌ای پر قدرت شامل گیرنده دیش ماهواره و پایه مخصوص به آن شده که قیمت تقریبی آن حدود ۴۹۹ دلار خواهد بود. نصب این تجهیزات بسیار آسان و ساده است و گیرنده دارای موتورهایی بوده که به صورت خودکار برای قرار گرفتن در به ترین زاویه تنظیم می‌گردند.

برررسی سرعت اینترنت ماهواره‌ای

سرعت اینترنت ماهواره‌ای بر اساس بسته‌های مختلف ارائه شده، متفاوت است. به عنوان مثال بعضی از شرکت‌ها سرعت‌های دانلود تا ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه را پشتیبانی کرده و برخی دیگر سرعت دانلود تا ۲۵ مگابایت بر ثانیه را ارائه می‌دهند. شرکت اینترنتی با قدرت بالا به طور متوسط سرعتی تا ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه را ارائه خواهد داد که بر اساس گفته‌های ایلان ماسک این سرعت تا ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه افزایش پیدا خواهد کرد.

اینترنت ماهواره‌ای

سوالات متداول در خصوص اینترنت ماهواره‌ای

پس از آنکه به بررسی اینترنت ماهواره‌ای پرداختیم حال وقت آن است که به رایج ترین سوالات مخاطبان پاسخ دهیم.

آیا می‌توان با اینترنت ماهواره‌ای استریم کرد؟

با استفاده از بیشتر سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای می‌توان استریم کرد، اما باید حجم اینترنت مصرفی را هم در نظر بگیرید. در حقیقت اگر می‌دانید که استریم چیست دیگر با حجم اینترنت مصرفی از این طریق هم آشنا خواهید بود. علاوه بر این، برخی از سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای به گونه‌ای هستند که با گذر از حجم مشخصی، سرعت اینترنت در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

آیا اینترنت ماهواره ای گزینه مناسبی برای خرید است؟

برای افرادی که تحت پوشش این سرویس هستند و هیچ گزینه دیگری برای سایر سرویس‌های اینترنت ندارند، اینترنت ماهواره‌ای گزینه مناسبی است.

آیا اینترنت ماهواره‌ای همان وای فای است؟

می‌توانید از طریق اینترنت ماهواره‌ای هم به وای‌فای دسترسی داشته باشید. اما Wi-Fi با اینترنت ماهواره‌ای متفاوت است. در حقیقت، اینترنت ماهواره‌ای نوعی ارتباط اینترنتی به حساب می‌آید، اما وای‌فای به شبکه‌ای بی‌سیم اشاره دارد.

اینترنت ماهواره‌ای چیست؟

اینترنت ماهواره‌ای یک نوع از خدمات اینترنت است که با استفاده از سیستم‌های ماهواره‌ای و به ره‌گیری از ماهواره‌های مصنوعی برای ارسال و دریافت اطلاعات، ارائه می‌شود. در این نوع از خدمات، اینترنت به صورت بی‌سیم به کاربران ارائه می‌شود و نیازی به اتصال به شبکه‌های کابلی یا خطوط تلفنی نیست. در این روش، ماهواره‌ها از ارتفاعات بالا به جایگاهی بر روی سطح زمین نگاه می‌کنند و اطلاعات را از کاربران دریافت کرده و به سرعت برای پردازش و ارسال به اینترنت ارسال می‌کنند.

چطور به اینترنت ماهواره‌ای وصل شویم؟

برای وصل شدن به اینترنت ماهواره‌ای، ابتدا باید یک ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهواره‌ای را انتخاب کنید و با آن‌ها تماس بگیرید تا یک پلن اینترنت ماهواره‌ای بر اساس نیازهای شما ارائه کنند.

مریم حدادی
من مریم حدادی هستم، علاقه‌مند به دنیای تکنولوژی و نویسنده تخصصی اخبار و مقالات مرتبط با گوشی‌های هوشمند. با بهره‌گیری از تجربه و دانش خود، به تحلیل و ارائه اطلاعات دقیق در مورد جدیدترین محصولات و فناوری‌های موبایل می‌پردازم.