بیشتر تولیدکنندگان اندروید می‌توانند مانند سامسونگ، ۷ به‌روزرسانی عمده سیستم‌عامل اندروید را ارائه دهند

بیشتر تولیدکنندگان اندروید می‌توانند مانند سامسونگ، 7 به‌روزرسانی عمده سیستم‌عامل اندروید را ارائه دهند

پیشرفت‌های سامسونگ در به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری

سامسونگ اولین برند اندرویدی بود که اهمیت به‌روزرسانی نرم‌افزار را جدی گرفت. با عرضه گلکسی S21، این برند اعلام کرد که چهار به‌روزرسانی اصلی سیستم‌عامل اندروید را برای گوشی‌های رده‌بالا ارائه خواهد داد و حتی از گوگل نیز پیشی گرفت. اما گوگل با قدرت به میدان آمد و هفت به‌روزرسانی اصلی برای سیستم‌عامل اندروید را معرفی کرد و سامسونگ نیز خود را با این استاندارد هماهنگ کرد. اکنون، برندهای بیشتری از گوشی‌های هوشمند اندرویدی می‌توانند به این دو برند پیوسته و از این روند تبعیت کنند.

بهبودهای گوگل برای سهولت در ارائه به‌روزرسانی‌های اندروید

همانند سامسونگ، گوگل نیز تمایل دارد سایر برندهای گوشی‌های هوشمند اندرویدی هفت به‌روزرسانی اصلی سیستم‌عامل اندروید را ارائه دهند. برنامه GRF (Google Requirements Freeze) که در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، به سازندگان چیپست مانند MediaTek و Qualcomm اجازه می‌دهد تا از برندهایی که حداکثر سه به‌روزرسانی اصلی سیستم‌عامل اندروید را پشتیبانی می‌کنند، حمایت کنند. بر اساس گزارش Android Authority، اگر برندی بخواهد به‌روزرسانی‌های بیشتری ارائه دهد، باید برای این به‌روزرسانی‌ها به فروشنده چیپست هزینه پرداخت کند.

با برنامه جدید Longevity GRF، نرم‌افزار فروشنده چیپست می‌تواند برای هفت نسخه به‌روزرسانی اندروید به جای سه نسخه استفاده مجدد شود. این بدین معناست که برندی که گوشی‌ای با اندروید ۱۵ راه‌اندازی کرده، می‌تواند تا اندروید ۲۲ هفت به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید ارائه دهد.

چیپست اسنپدراگون ۸ الیت که به تازگی معرفی شده، اولین چیپست تحت Longevity GRF است که ارائه هفت به‌روزرسانی اصلی سیستم‌عامل اندروید را برای برندها آسان‌تر می‌کند. به این ترتیب، برندهایی غیر از گوگل و سامسونگ نیز می‌توانند هفت نسخه اصلی اندروید را بدون صرف هزینه یا منابع مهندسی ارائه دهند. اما باید دید آیا این برندها به‌روزرسانی‌های بیشتری را عرضه خواهند کرد یا خیر.

گلکسی S25 اولین گوشی سامسونگ خواهد بود که با اندروید ۱۵ (One UI 7) و چیپست اسنپدراگون ۸ الیت عرضه می‌شود.

در مورد Longevity GRF، برندهای گوشی‌های هوشمند باید هر سه سال یک‌بار نسخه هسته لینوکس را به‌روزرسانی کنند. اگر برند بخواهد برای به‌روزرسانی گواهینامه دریافت کند، باید یک به‌روزرسانی هسته اصلی باشد. این امر موجب می‌شود برندهای اسمارت‌فون اندرویدی از پشتیبانی از ویژگی‌های سخت‌افزاری جدید در نسخه‌های جدیدتر اندروید جلوگیری کنند.

سوالات متداول

۱. سامسونگ چه زمانی به‌روزرسانی‌های جدید اندروید را ارائه می‌دهد؟

سامسونگ اعلام کرده که گلکسی S25 با اندروید ۱۵ به بازار خواهد آمد.

۲. برنامه Longevity GRF چیست؟

این برنامه به برندها اجازه می‌دهد تا هفت به‌روزرسانی اصلی سیستم‌عامل اندروید را ارائه دهند.

۳. آیا سایر برندها می‌توانند به‌روزرسانی‌های بیشتری ارائه دهند؟

بله، اما برای این کار باید به فروشندگان چیپست هزینه پرداخت کنند.

۴. چه برندی اولین چیپست تحت Longevity GRF را معرفی کرد؟

اسنپدراگون ۸ الیت اولین چیپست تحت این برنامه است.

نتیجه‌گیری

به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری نقش بسیار مهمی در بهبود تجربه کاربری و افزایش عمر دستگاه‌های هوشمند دارند. با برنامه‌های جدیدی مانند Longevity GRF، انتظار می‌رود که برندهای بیشتری به سمت ارائه به‌روزرسانی‌های منظم و بیشتر بروند. این پیشرفت‌ها می‌تواند به نفع مصرف‌کنندگان و بازار گوشی‌های هوشمند باشد.

زهرا رشیدی
من زهرا رشیدی هستم، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق و الکترونیک و علاقه‌مند به دنیای فناوری، به‌ویژه گوشی‌های هوشمند. با بهره‌گیری از دانش فنی خود، به پوشش اخبار موبایل و بررسی فناوری‌های جدید در این حوزه می‌پردازم.