گزارش درآمد سهماههی اپل که مدتها انتظار آن میرفت، نتوانست نگرانیهای سرمایهگذاران در مورد بزرگترین چالشهای این شرکت، از جمله افزایش هزینههای تعرفه و کاهش رشد اقتصادی چین را تسکین دهد.
سهام این شرکت در معاملات پیش از بازار روز جمعه حدود ۲.۸ درصد کاهش یافت. اپل نتایج سه ماهه دوم را منتشر کرده بود که شامل فروش بدتر از حد انتظار در چین بود. این سازنده آیفون همچنین در بیانیه روز پنجشنبه هشدار داد که تعرفهها در این سه ماهه هزینهها را افزایش خواهند داد، نشانهای از اینکه تنشهای ژئوپلیتیکی به طور فزایندهای بر ارزشمندترین تجارت جهان تأثیر میگذارند.
تیم کوک، مدیرعامل اپل ، طی یک کنفرانس تلفنی گفت که این شرکت انتظار دارد در دوره فعلی ، ۹۰۰ میلیون دلار (تقریباً ۷۶۰۳ کرور روپیه) هزینه بیشتری به دلیل تعرفهها متحمل شود. درآمد این شرکت در این سهماهه، در مقایسه با میانگین پنج درصدی پیشبینیشده توسط تحلیلگران، به میزان یک درصد افزایش خواهد یافت. این شرکت هیچ راهنمایی در مورد تأثیر تعرفهها فراتر از دوره فعلی ارائه نکرده است.
اپل و نگرانی درباره تعرفه
کوک در این تماس تلفنی گفت: «ما شرکت را به همان شیوه همیشگی، با تصمیمات متفکرانه و سنجیده و با تمرکز بر سرمایهگذاری بلندمدت، مدیریت خواهیم کرد.»
در همین حال، فروش از چین در سه ماهه دوم که در ۲۹ مارس به پایان رسید، ۲.۳ درصد کاهش یافت و به ۱۶ میلیارد دلار (تقریباً ۱۳۵۱۶۵ کرور روپیه) رسید. تحلیلگران ۱۶.۸۳ میلیارد دلار (تقریباً ۱۴۲۱۶۴ کرور روپیه) را پیشبینی کرده بودند. این کسری، نشانه شومی برای بازاری است که زمانی رو به رشد بود.
اپل عرصه را به برندهای محلی تلفن همراه مانند هواوی، شیائومی و اوپو باخته است و دولت این کشور استفاده از فناوریهای خارجی را در برخی از محلهای کار ممنوع کرده است. تولید اپل با محوریت چین، این شرکت را به ویژه در برابر تعرفههای اعلام شده توسط دولت ترامپ آسیبپذیر میکند.
این شرکت در حوزه هوش مصنوعی نیز با مشکل مواجه است، به خصوص در چین، جایی که پلتفرم Apple Intelligence آن هنوز در دسترس نیست. و این برند به طور فزایندهای توسط مصرفکنندگان در چین، جایی که رقبا دستگاههای تاشو را به بازار عرضه کردهاند، عقب مانده تلقی میشود.
اپل در حال آماده شدن برای راهاندازی خدمات هوش مصنوعی خود در چین در ماههای آینده است با تکیه بر شرکای خود، Alibaba Group Holding Ltd. و Baidu Inc و قرار است سال آینده یک آیفون تاشو عرضه کند.
به عنوان بخشی از گزارش سه ماهه، این شرکت اعلام کرد که قصد دارد برنامه بازخرید سهام خود را ۱۰۰ میلیارد دلار (تقریباً ۸۴۴۶۷۰ کرور روپیه) افزایش دهد و سود سهام سه ماهه را چهار درصد به ۲۶ سنت برای هر سهم برساند. سهام اپل تا پایان روز پنجشنبه ۱۵ درصد کاهش یافته بود.۴فروش کلی در سهماهه گذشته با پنج درصد افزایش به ۹۵.۴ میلیارد دلار (تقریباً ۸۰۵۸۲۱ کرور روپیه) رسید که بالاتر از میانگین تخمینی ۹۴.۶ میلیارد دلار (تقریباً ۱۴۰ روپیه) بود. اپل درصد رشد را در ارقام تک رقمی پایین تا متوسط پیشبینی کرده بود. درآمد هر سهم در سهماهه دوم ۱.۶۵ دلار بود، در حالی که میانگین تخمینی ۱.۶۲ دلار (تقریباً ۱۳۵ روپیه) بود.
اپل در این دوره ۴۶.۸ میلیارد دلار (تقریباً ۳۹۵۳۷۹ کرور روپیه) آیفون فروخت که از تخمین ۴۵.۹ میلیارد دلار (تقریباً ۳۸۷۸۰۴ کرور روپیه) فراتر رفت. با این حال، این رقم کمتر از دو درصد نسبت به ۴۶ میلیارد دلار (تقریباً ۳۸۸۳۵۵ کرور روپیه) در سه ماهه اول سال افزایش داشته و با ۵۱.۳ میلیارد دلار (تقریباً ۴۳۳۳۹۱ کرور روپیه) در مدت مشابه دو سال پیش قابل مقایسه است.
جدیدترین آیفونهای پرچمدار تفاوت چندانی با مدلهای قبلی ندارند و اکثراً همان ویژگیهای هوش مصنوعی آیفون ۱۵ پرو ۲۰۲۳ را ارائه میدهند. این موضوع باعث شده است که مصرفکنندگان دلیل کمتری برای ارتقا داشته باشند.
این شرکت در طول این سهماهه از آیفون ۱۶e رونمایی کرد و آن را جایگزین مدل SE ارزانقیمت ۴۲۹ دلاری (تقریباً ۳۶,۲۴۰ روپیه) خود کرد. قیمت ۵۹۹ دلاری این گوشی (تقریباً ۵۰,۶۰۴ روپیه) بالاتر از پیشنهادات رقبا است – چیزی که ممکن است برخی از خریداران را منصرف کرده باشد. در اواخر امسال، این شرکت در حال برنامهریزی برای ارتقاءهای قابل توجهتر آیفون، از جمله طراحی باریکتر است. کوک از تراشه مودم C1 ساخت داخل این شرکت که بخشی از ۱۶e است، تمجید کرد و گفت که این قطعه جدید آغاز یک «سفر» است.
این شرکت با طیف وسیعی از چالشها – فراتر از تعرفههای در حال ظهور – دست و پنجه نرم کرده است. اپل در هفتههای اخیر مدیریت هوش مصنوعی خود را تغییر داده و تحت فشار فزاینده نظارتی در اتحادیه اروپا و کشور خود قرار دارد. روز چهارشنبه، یک قاضی فدرال از این شرکت خواست که فروشگاه App خود را به روی گزینههای پرداخت شخص ثالث باز کند و دریافت کمیسیون از خریدهای خارجی را متوقف کند.
خدمات، که شامل اپ استور و اپل تیوی پلاس میشود، در سهماهه گذشته با ۱۲ درصد رشد به ۲۶.۷ میلیارد دلار (تقریباً ۲۲۵،۵۶۸ کرور روپیه) رسید – مطابق با تخمینها. با این حال، این کسبوکار در چند حوزه مورد تهدید قرار دارد. حکم این هفته اپ استور احتمالاً به درآمد این پلتفرم آسیب خواهد رساند. و دولت ایالات متحده در تلاش است تا قرارداد پرسود جستجوی اپل با گوگلِ آلفابت را فسخ کند.
بخش مک، که در طول این سهماهه مدلهای جدید مکبوک ایر و مک استودیو را عرضه کرد ، ۷.۹۵ میلیارد دلار (تقریباً ۶۷۱۵۱ کرور روپیه) درآمد کسب کرد. این رقم از پیشبینیهای تقریباً ۷.۸ میلیارد دلاری فراتر رفت.
آیپد فروشی معادل ۶.۴ میلیارد دلار (تقریباً ۵۴۰۵۱ کرور روپیه) را به خود اختصاص داد که از پیشبینیهای حدود ۶.۱ میلیارد دلار (تقریباً ۵۱۵۱۸ کرور روپیه) فراتر رفت. در ماه مارس، این شرکت یک آیپد رده پایین بهروز شده و همچنین مدلهای آیپد ایر با پردازندههای سریعتر M3 را عرضه کرد . بلومبرگ نیوز گزارش داده است که این شرکت قصد دارد تا پایان امسال یک آیپد پرو جدید با تراشه M5 معرفی کند .
بخش پوشیدنیها، لوازم خانگی و لوازم جانبی این شرکت که در سهماهههای اخیر با مشکل مواجه بوده، ۷.۵۲ میلیارد دلار (تقریباً ۶۳۵۱۰ کرور روپیه) فروش داشته است. این رقم کمتر از میانگین تخمین ۸.۰۵ میلیارد دلار (تقریباً ۶۷۹۸۰ کرور روپیه) بود.
تعرفهها همچنان یکی از بزرگترین علامتهای سوال هستند. اگرچه احتمالاً اپل از اعمال تعرفه ۱۴۵ درصدی بر چین که در ابتدا توسط دولت پیشنهاد شده بود، طفره خواهد رفت، اما تعرفههای جدید بر لوازم الکترونیکی همچنان در راه است. این آشفتگی، زنجیره تأمین این شرکت را تهدید میکند و احتمالاً آن را مجبور به افزایش قیمتها خواهد کرد.
دیدگاه ها