تکنولوژی شارژ سریع، باتری‌های بزرگ موبایل را بی‌اهمیت کرده است

تکنولوژی شارژ سریع، باتری‌های بزرگ موبایل را بی‌اهمیت کرده است

ممکن است قبلاً آرزو کرده باشید که گوشی‌اتان یک باتری بسیار بزرگ داشته باشد، اما حالا دیگر اهمیت چندانی ندارد. شارژ کردن گوشی آن‌قدر سریع و راحت شده که دیگر مهم نیست.

گوشی‌ها حالا خیلی سریع‌تر شارژ می‌شوند

گوشی‌ها حالا خیلی سریع‌تر شارژ می‌شوند

گوشی‌های قدیمی زمان زیادی برای شارژ شدن لازم داشتند؛ آن‌قدر که باید مدت را به جای دقیقه، با ساعت می‌سنجیدیم. اما حالا می‌توان تنها در نیم ساعت شارژ مورد نیاز یک روز کامل را دریافت کرد — و حتی در برخی موارد کمتر. مثلاً Moto Edge+ 2023، با شارژ سریع ۶۸ واتی، در مدتی کم، به اندازه کافی شارژ می‌شد که کل روز را جواب بدهد.

گوشی Galaxy Z Fold 6 شارژ بسیار کندتری دارد (۲۵ وات)، اما باز هم به اندازه کافی سریع است. اگر باتری گوشی رو به اتمام باشد، آن را به شارژر وصل می‌کنیم و مشغول کاری دیگر می‌شویم. وقتی برمی‌گردیم، گوشی به اندازه کافی شارژ شده است.

مهم‌تر از اندازه باتری گوشی، داشتن کابل شارژ سریع است—حداقل ۲۵ وات. اگر از کابل‌های کند ۵ یا ۱۰ واتی استفاده کنید، نباید انتظار تجربه خوبی داشته باشید.

دسترسی به منبع برق هم ساده‌تر شده

اوایل دوران گوشی‌های هوشمند، بیشتر به شارژرهای دیواری وابسته بودیم. پاوربانک‌های قابل حمل کوچک‌تر بودند و مثلاً یک باتری ۱۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی نمی‌توانست حتی نصف ظرفیت Nexus 5 را پر کند. اما حالا باتری‌های ۱۰۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی ارزان و رایج‌اند و اغلب دو بار گوشی را شارژ می‌کنند. حتی می‌توان یک باتری ۲۵۰۰۰ میلی‌آمپری خرید که به سختی داخل هواپیما قابل حمل است و می‌تواند گوشی را برای یک هفته شارژ کند.

پاوربانک‌ها حالا توان خروجی بسیار بیشتری دارند. شرکت‌هایی مثل Anker نه تنها شارژر و پاوربانک می‌سازند، بلکه ایستگاه‌های شارژ قابل حمل برای وسایل آشپزخانه یا پنل‌های خورشیدی برای برق‌رسانی به خانه نیز تولید می‌کنند.

شارژ کردن گوشی راحت‌تر از همیشه است

نه‌تنها شارژ بیشتر در دسترس است، بلکه انجام آن هم ساده‌تر شده.حتی پایه‌هایی که فقط گوشی را نگه می‌دارند هم مفیدند—چه برسد به اینکه شارژ هم بکنند!

اگر آیفون دارید، اوضاع حتی بهتر است. بسیاری از لوازم جانبی MagSafe، گوشی را هنگام شارژ ثابت نگه می‌دارند. حتی می‌توانید باتری قابل حملی داشته باشید که به کمک MagSafe به گوشی وصل شود.

مهم‌تر از اندازه باتری، مصرف در حالت آماده‌به‌کار است

مشکل اصلی اغلب گوشی‌ها اندازه باتری نیست، بلکه سرعت تخلیه آن حتی در زمان بی‌استفاده بودن است. اگر گوشی‌ام در حالت آماده‌به‌کار در جیبم هم نمی‌تواند یک روز دوام بیاورد، آن وقت است که باتری اهمیت پیدا می‌کند.

اما مثلاً Galaxy Z Fold 6 چنین مشکلی ندارد. حتی اگر مدل بعدی‌اش هم باتری ۴۴۰۰ میلی‌آمپری داشته باشد و رقبا به ۵۰۰۰ میلی‌آمپر برسند، اهمیتی ندارد؛ چون می‌توانیم بدون نگرانی، یک روز کامل را در سفر و گردش باشیم.

اکثر گوشی‌های مدرن همین‌طور هستند. در صورتی که فعال استفاده نشوند، حتی آن‌هایی که باتری “یک روزه” دارند، ممکن است دو برابر آن دوام بیاورند. باتری بزرگ‌تر گاهی مفید است، اما گاهی فقط راهی برای جبران نرم‌افزار غیربهینه است.

جمع‌بندی

دیگر مثل گذشته برایمان مهم نیست گوشیمان باتری بزرگ‌تری داشته باشد. چون شارژ به‌اندازه کافی در دسترس، سریع و راحت شده که دیگر مسئله‌ای نیست.

در جهانی که به باتری برای وسایل بیشتر و بیشتری نیاز داریم، نباید همه منابع‌مان را صرف یک گوشی کنیم.

زهرا رشیدی
من زهرا رشیدی هستم، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق و الکترونیک و علاقه‌مند به دنیای فناوری، به‌ویژه گوشی‌های هوشمند. با بهره‌گیری از دانش فنی خود، به پوشش اخبار موبایل و بررسی فناوری‌های جدید در این حوزه می‌پردازم.